Left menu

Politika varovanja zasebnosti

Uvod

Berlin-Chemie AG, podružnica Ljubljana („podjetje“) zelo resno obravnava zasebnost uporabnika in se zavezuje, da jo bo spoštovala po svojih najboljših močeh. Ko obiščete spletno mesto www.berlin-chemie.si („spletno mesto“ ali „spletišče“) ali zahtevate storitve, ki so na voljo na spletišču, lahko podjetje obdeluje vaše osebne podatke. Sedanja politika varovanja zasebnosti („politika varovanja zasebnosti“) določa dejavnosti, ki jih podjetje izvaja pri obdelavi vaših osebnih podatkov prek svojega spletnega mesta in zaveze, ki jih je podjetje sprejelo v zvezi s tem.

Kakor določa slovenski Zakon o varstvu osebnih podatkov št. 86/2004, ki je bil dopolnjen z novim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, se pred obdelavo vaših osebnih podatkov zahteva vaše soglasje.

Kadar posredujete osebne podatke tretjim osebam, morate pred tem zagotoviti, da je razkritje takih podatkov podjetju (in poznejši obdelavi za namene, navedene v obvestilu o uporabi zasebnih informacij) v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov pa tudi z veljavnimi zakoni in predpisi; na primer, zasebne podatke tretjih oseb lahko posredujete samo potem, ko ste jih pravilno obvestili in od njih prejeli izrecno soglasje.

Upravljavec podatkov

Upravljavec podatkov je Berlin-Chemie AG, podružnica Ljubljana, Dolenjska cesta 242C, 1000 Ljubljana.

Vrsta obdelanih podatkov

Obisk ali ogled spletnega mesta po navadi ne vključujeta zbiranja in obdelave vaših osebnih podatkov, razen podatkov za krmarjenje in piškotkov, kot je opredeljeno spodaj. Poleg tega lahko podjetju morda prostovoljno posredujete osebne podatke bodisi, ko ste v stiku z nekaterimi funkcijami spletnega mesta ali, ko zahtevate nekatere storitve, ki so na voljo na spletišču.

Podatki za krmarjenje in piškotki

Obdelava vaših osebnih podatkov na spletnem mestu je omejena na tako imenovane „podatke za krmarjenje“, to je na podatke, ki se prenesejo na spletno mesto za potrebe delovanja računalniških sistemov, vzpostavljenih za upravljanje spletnega mesta pa tudi internetnih komunikacijskih protokolov. To so na primer naslovi IP ali imena domen računalnikov, uporabljenih za obisk spletnega mesta, pa tudi drugi parametri, ki se nanašajo na operacijski sistem, uporabljen za povezavo s spletnim mestom. Podjetje resnično zbira različne vrste anonimnih podatkov (kot je število obiskov in porabljeni čas na spletnem mestu) za statistične namene, da bi spremljalo delovanje spletnega mesta in izboljšalo učinkovitost. Takšni podatki se ne zbirajo zato, da bi jih povezali z drugimi informacijami v zvezi z uporabniki spletišča niti za to, da bi omogočali vašo identifikacijo; kljub temu bi zaradi narave takih podatkov informacije lahko omogočale vašo identifikacijo prek obdelave in povezave z drugimi podatki, ki jih imajo tretje osebe. Zato se podatki za krmarjenje takoj po obdelavi anonimizirajo in jih lahko pridobi le podjetje, da ugotavlja odgovornost v zvezi z računalniškimi kaznivimi dejanji, ki se nanašajo na oškodovanje ali škodo povzročeno preko spletnega mesta. Ne glede na zgoraj navedeno, se podatki za krmarjenje hranijo še omejeno časovno obdobje v skladu z veljavnimi predpisi.

Spletišče uporablja „piškotke“. Z uporabo spletišča soglašate z uporabo piškotkov, kot so opisani v tej politiki varovanja zasebnosti.

Piškotki so male datoteke, shranjene na trdem disku. Spletišče uporablja tako imenovane „sejne piškotke“in „trajne piškotke“.

Sejni piškotki so začasni nizi informacij, ki se uporabljajo za olajšanje uporabe spletišča, za interne varnostne namene in skrbništvo sistema. Piškotki, uporabljeni na spletišču, ne vsebujejo informacij o uporabnikih; taki piškotki se shranjujejo začasno in so pobrisani takoj, ko zaprete brskalnik.

Trajni piškotki imajo lahko različno trajanje (od ene ure do enega leta). Podjetje sprejme to vrsto piškotkov samo zato, da shrani jezik, ki ga je izbral uporabnik, in pošlje statistične informacije v sistem Google Analytics, ki podjetju omogoča, da analizira dostope/obiske na spletni strani za statistične namene. Piškotki so prilagojeni zgolj za statistične namene, zato se informacije zbirajo v združeni obliki. Z uporabo para piškotkov (trajnega in sejnega, ki se izbriše, ko uporabnik zapre brskalnik) Google Analytics shrani tudi časovni žig začetka obiska in odhoda s spletnega mesta.

Piškotki, ki se uporabljajo na spletišču, ne zbirajo informacij o uporabnikih spletišča; vendar se lahko odločite, da piškotke onemogočite s spremembo nastavitev svojega brskalnika.

Izbirni meni „pomoč“, ki je na voljo v orodni vrstici v večini brskalnikov, pokaže, kako se izogniti prejemanju piškotkov, spletnim svetilnikom in drugim sledilnim tehnologijam, pa tudi kako od brskalnika dobiti informacije o navzočnosti takih tehnologij in kako jih onemogočiti.

Z onemogočanjem piškotkov lahko zmanjšate svoje možnosti uporabe spletišča in preprečite, da bi v celoti izkoristili funkcije in storitve, ki so na voljo na spletišču.

Podjetje niti ne nadzoruje niti ne dostopa do piškotkov, spletnih svetilnikov in drugih sledilnih tehnologij, ki se uporabljajo na spletnih straneh tretjih oseb, do katerih morda dostopate s spletnega mesta; podjetje niti ne nadzoruje niti ne dostopa do vsebin ali dokumentov, ki se objavijo ali so pridobljeni prek navedenih spletnih mest; podjetje niti ne nadzoruje niti ne dostopa do načina obdelave vaših osebnih podatkov, za katere podjetje izrecno zavrača vsako odgovornost. Preverite politike varovanja zasebnosti spletnih strani tretjih strank, do katerih dostopate s spletišča, da boste poznali pogoje, ki veljajo za obdelavo vaših osebnih podatkov. Razume se, da se sedanja politika varovanja zasebnosti uporablja samo za zgoraj opredeljeno spletno mesto.

Hranjenje in shranjevanje osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo in obdelujejo v računalniških sistemih, ki pripadajo podjetju in jih upravlja bodisi podjetje bodisi dobavitelji tehničnih storitev tretjih oseb; za več podrobnosti glejte oddelek „Dostop do podatkov“ v nadaljevanju spodaj. Podatke obdeluje samo visokokvalificirano osebje, vključno z osebjem, ki je imenovano za izvajanje izrednih vzdrževalnih operacij.

Nameni in načini obdelave podatkov

Podjetje lahko obdeluje vaše osebne podatke za naslednje namene: upravljanje vaših komunikacij (vključno z obvestilom o farmakovigilančnih dogodkih), upravljanje vaših zahtevkov za informacije itd.

Vaši osebni podatki se obdelujejo v papirnati in elektronski obliki v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov in glede na profile varnosti in zaupnosti podatkov skladno z načeli poštene in zakonite obdelave podatkov.

Podatki se hranijo samo toliko časa, kot je nujno za dosego posebnega namena, zaradi katerega se zbirajo.

Varnost in kakovost osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje, da bo ščitilo varnost vaših osebnih podatkov in izpolnilo določbe o varnosti, ki jih določajo zakon o varovanju osebnih podatkov in drugi veljavni predpisi, da se prepreči izgubo podatkov, nezakonito ali prepovedano uporabo podatkov in neodobren dostop do navedenih podatkov.

Podjetje je sprejelo ustrezne tehnične ukrepe, kot so večstranske napredne varnostne tehnologije in postopki za zaščito podatkov pred spremembo, izgubo in neodobrenim dostopom: dejansko se vaši osebni podatki hranijo na strežnikih v prostorih z omejenim dostopom, ki so pod nadzorom. Poleg tega so informacijski sistemi in računalniški programi, ki jih uporablja podjetje, sestavljeni tako, da kar najmanj uporabljajo osebne in/ali identifikacijske podatke. Podatki se obdelujejo samo v nujno potrebnem obsegu in le za dosego posebnega namena za njihovo zbiranje. Podjetju lahko pomagate posodobiti in/ali zagotoviti pravilnost svojih osebnih podatkov tako, da nam sporočite vse informacije v zvezi s svojim naslovom, kvalifikacijami, kontaktnimi podatki itd.

Dostop do podatkov

Vaši osebni podatki bodo dostopni samo osebju, ki je zadolženo za obdelavo podatkov znotraj podjetja. V zvezi s svojimi zadolžitvami bo to osebje morda moralo obdelati te podatke, da bi upravljalo vaše zahtevke. Podatki se lahko razkrijejo zaposlenim v podjetju, pa tudi v drugih podjetjih skupine Menarini, vključno s podjetjem A. Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite Srl, za enake namene, kot so navedeni zgoraj in/ali za namene skrbništva.

Brez poseganja v določbe zgornjega odstavka, se vaši osebni podatki ne bodo sporočali tretjim osebam, ne fizičnim ne pravnim, in se ne bodo razširjali na noben način in v nobeni obliki.

Zagotovitev osebnih podatkov

Vaše podatke, ki so označeni z zvezdico [*], podjetje nujno potrebuje za obdelavo poizvedovanja, prejetega prek spletišča (npr. zahtevki za informacije in/ali gradivo) ali da bi stopilo v stik z vami zaradi nadaljevanja vaših zahtevkov. Vaša zavrnitev, da bi zagotovili take podatke, bo podjetju preprečila, da bi opravilo storitve, ki ste jih zahtevali. Zagotovitev katerih koli drugih podatkov, ki niso označeni z zvezdico, je poljubna: vaša zavrnitev ne vpliva na dejansko izvedbo.

Uveljavljanje vaših pravic

Kadar koli lahko uveljavljate pravice, ki jih določa zakon o varovanju osebnih podatkov, vključno s pravico, da prejmete potrditev obstoja vaših osebnih podatkov v podjetju, pravico do preverjanja vsebine, vira in točnosti vaših podatkov in/ali da zahtevate, da se vaši podatki posodobijo, izbrišejo in/ali anonimizacijo, če so bili nezakonito obdelani, pa tudi pravico, da se ustavi obdelava tovrstnih podatkov iz katerega koli upravičenega razloga.

Na upravljavca podatkov se lahko kadar koli obrnete po e-pošti ( Kontakt ) ali mu pišete (na: Berlin-Chemie AG, podružnica Ljubljana, Dolenjska cesta 242C, 1000 Ljubljana), da dobite informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov v podjetju, za uveljavljanje pravic, ki jih določa zakon o varovanju zasebnosti, pa tudi, da prejmete posodobljeni seznam vseh, ki imajo dostop do vaših podatkov.


IŠČI