Farmacevtski razvoj

Kombinacija zdravilnih učinkovin in pomožnih snovi v oblikovanju zdravila

Beseda »galenski« izhaja iz imena grško rimskega zdravnika Klavdija Galena (Claudius Galenus). Klavdij Galen, osebni zdravnik Marka Avrelija (Marcus Aurelius), je izdeloval učinkovita sistemska zdravila ter tako postavil temelje moderne medicine.

Na galenskem oddelku podjetja BERLIN-CHEMIE (angleško: Pharmaceutical Development Department) se zaposleni ukvarjajo z vprašanji povezanimi s procesi izdelave zdravilnih učinkovin in gotovih zdravil. Povedano natančneje, razvijajo se farmacevtske oblike kot so:

  • trdna zdravila, kot so npr. tablete in liofilizati;
  • poltrdna zdravila, kot so mazila in kreme;
  • tekoči pripravki, kot so raztopine in raztopine za injekcije.

Novo razvitim zdravilom se laboratorijsko preveri stabilnost. Oddelek farmacevtskega razvoja izdela vse potrebne klinične vzorce zdravil za potrebe kliničnih študij, s katerimi se dokaže učinkovitost in varnost.

Zaposleni na oddelku farmacevtskega razvoja, trenutno sodelujejo na več kot 50 različnih raziskovalnih in razvojnih projektih v sklopu skupine MENARINI.

Motivirano osebje dela v modernih laboratorijih v skladu s standardi tehnologije čistih prostorov; nova oprema za izdelavo in pakiranje omogoča visoko tehnološko proizvodnjo kliničnih vzorcev.


IŠČI